Se reia modernizarea pe fonduri europene pe drumul Chinteni – Dealul Jurcii

Trimite și altora

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj a semnat autorizația de construire în vederea continuării și finalizării lucrărilor de modernizare a drumului județean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii.

În lungime de 38,3 kilometri, sectorul vizat de reabilitare începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara și se termină la intersecția cu DJ 108B.

„𝑉𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑢𝑛𝑎 𝑒 𝑐𝑎, 𝑑𝑢𝑝𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑙𝑒𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑢𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑣𝑒𝑐ℎ𝑖𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑜𝑟, 𝑣𝑜𝑚 𝑟𝑒𝑙𝑢𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑢 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛 𝑐𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑒𝑟𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑟𝑑𝑖𝑐𝑎 𝑎 𝑧𝑜𝑛𝑒𝑖 𝑚𝑒𝑡𝑟𝑜𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑎𝑛𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗, 𝑢𝑛 𝑎𝑟𝑒𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑠 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡. 𝑇𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎, 𝑒𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑢 𝐷𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝐵𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑡𝑒𝑖, 𝑢𝑛 𝑎𝑙𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑝𝑒 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡, 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡̦𝑖𝑖 𝑣𝑎 𝑎𝑣𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑠𝑡𝑖𝑔𝑎𝑡 𝑜 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑠𝑎”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările rămase de executat în vederea finalizării modernizării, în profunzime, a acestui drum județean vizează lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu o structură rutieră solidă. În ceea ce privește scurgerea apelor pluviale și de suprafață, vor fi realizate noi șanțuri și rigole, respectiv se vor construi de la zero sau, după caz, reabilita, circa 80 de poduri și podețe. De asemenea, la finalizarea lucrărilor va fi refăcută integral semnalizarea rutieră verticală și orizontală.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare va fi de 16 luni de la data atribuirii. Valoarea investiției este de 57.274.949 lei.

Reamintim în acest context faptul că înțelegerea contractuală inițială dintre Consiliul Județean și vechiul constructor – Asocierea condusă de SC Kiat Group Construct SRL a fost reziliată în anul 2019 ca urmare a neîndeplinirii de către societate a obligațiilor contractuale asumate. În aceste condiții, pentru asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, Consiliul Județean a demarat în ultimii doi ani lucrări de întreținere cu asfaltare, pe anumite sectoare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 5 =