Așternere de balast pe drumul Bărăi – Mureșenii de Câmpie

Trimite și altora

Lucrările demarate de Consiliul Județean (CJ) Cluj pe drumul județean 161K Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie au intrat în faza așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector de drum în lungime de peste 21 de kilometri, cuprins între km 0+000 și km 21+120. Totodată, acestea se vor finaliza cu asfaltarea unui tronson de aproximativ 8 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 6+500 și 14+400.

„𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑢𝑐𝑎𝑡 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝐷𝐽 109𝐶, 𝑝𝑒 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑖𝑎 𝐺ℎ𝑒𝑟𝑙𝑎, 𝑠𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐷𝑁 16, 𝑝𝑒 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑖𝑖𝑙𝑒 𝐴𝑝𝑎ℎ𝑖𝑑𝑎 – 𝐶𝑙𝑢𝑗-𝑁𝑎𝑝𝑜𝑐𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 𝑠𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒 𝑣𝑒𝑐𝑖𝑛𝑒, 𝐵𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑡𝑎-𝑁𝑎𝑠𝑎𝑢𝑑 𝑠𝑖 𝑀𝑢𝑟𝑒𝑠” a menționat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În prealabil, au fost executate lucrări constând în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, așternerea stratului de piatră spartă, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea unor podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona căii de rulare.

După asfaltarea tronsonului vizat, în vederea completei finalizări a lucrărilor, vor fi executate lucrări constând în refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two + thirteen =