Piața cărții din România ar putea depăși pragul de 100 de milioane de euro în 2022

Trimite și altora

Anul 2022 ar putea aduce un record pentru comerțul cu cărți în România. Piața cărții din România ar putea depăși, pentru prima oară, pragul de 100 de milioane de euro. Cel mai dinamic segment este comerțul on-line cu cărți. Librăriile electronice vând atât cărți tipărite și livrate prin curier, cât și cărți în format electronic.

Piața cărții din România a trecut cu bine peste șocul provocat de pandemie. Dacă în 2020, librăriile din România au vândut cărți de aproape 84 de milioane de euro, anul trecut, ele s-au apropiat de pragul de 100 de milioane de euro. În 2022, pentru prima dată, acest prag ar putea fi depășit, spun experții în domeniu. Cele mai mari creșteri sunt înregistrate de librăriile on-line. Acestea vând atât volume tipărite, cât și cărți în format electronic. Ultimele sunt preferate mai ales de tineri.

Alte persoane preferă volumele tipărite. Așa ar fi istoricul Eduard Boboc, directorul Muzeului Octavian Goga din Ciucea.

Cartea tipărită este esențială pentru dezvoltarea intelectuală, spune, la rândul său, profesorul Călin Felezeu, din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

O tendință interesantă este creșterea volumului de vânzări pentru cărți tipărite în alte limbi decât româna. Sunt tot mai numeroase vânzările de carte în limbile engleză, franceză, germană, maghiară și italiană.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCOVID-19 a mai ucis 31 de persoane, la nivel național
Next articleVinurile românești se bucură de tot mai multă trecere
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six − six =