Vinurile românești se bucură de tot mai multă trecere

Trimite și altora

Vinurile românești se bucură de o mare trecere. Clujenii preferă să cumpere vinuri produse din soiuri locale, precum Feteasca Neagră, Feteasca Albă sau Feteasca Regală, ori Cădarca, Băbeasca sau Șarbă. De asemenea, se bucură de mare trecere vinurile din Republica Moldova.

Clujenii preferă vinurile locale, care au un foarte bun raport preț-calitate, spune proprietarul unui magazin, Cornel Silaghi.

Cunoscătorii preferă vinurile produse din soiuri autentic românești, uneori, cupajate cu soiuri internaționale. De mare apreciere se bucură vinul produs de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj. Universitatea a cumpărat domeniul viticol Apoldia Maior din județul Sibiu, iar specialiștii universității, împreună cu studenții, au produs o cantitate importantă de vin, care a fost pusă pe piață. Pe acest domeniu se află nucleul genetic al unuia dintre vechile soiuri românești, Iordana. Vinurile albe de la Apoldia Maior reprezintă un motiv de mândrie, spune rectorul Cornel Cătoi.

În total, în România, sunt cultivate 168 de soiuri nobile de struguri. În ultimii ani, viticultura românească a cunoscut o dezvoltare susținută, cu ajutorul fondurilor europene. În mod tradițional, România era cel de-al optulea producător de vin din Uniunea Europeană. În acest an, țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Uniune și se află pe locul 11 la nivel mondial.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY