Logiscool organizează cursuri de programare pentru elevi

Trimite și altora

Tot mai mulți elevi din Cluj participă la cursuri de programare și de robotică. Ei învață tainele programării prin joacă. Părinții lor îi susține pe copiii care vor să învețe cum să își creeze propriile jocuri sau cum să construiască roboți din kit-uri predefinite, pentru că sunt de părere că toate cunoștințele dobândite astfel le vor fi utile celor mici care vor practica meseriile viitorului.

Foarte mulți dintre copii interacționează cu telefoanele mobile, cu tabletele sau cu calculatoarele încă dinainte să învețe să citească. Interacțiunile digitale vor crește și mai mult, pe măsură ce se vor dezvolta dispozitive precum televizoarele inteligente sau dronele. Tocmai de aceea, pentru copii, utilizarea dispozitivelor digitale este ceva natural. O școală din Cluj a decis să utilizeze într-un scop bun apetitul copiilor pentru joaca pe calculator. Cei mici sunt învățați să programeze prin joacă, spune coordonatoarea școlii, Laura Neagu.

Cu cât încep mai curând, cu atât evoluează mai repede copiii care doresc să învețe programare, spune instructorul Răzvan Doica.

Cursurile includ și construirea de roboți din kit-uri predefinite. După ce copiii și-au construit roboții doriți, ei primesc sarcina de a-i programa, astfel încât aceștia să execute comenzile micilor programatori.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY