Noile tehnologii revoluționează industria aviatică

Trimite și altora

Noile tehnologii schimbă industria transporturilor aeriene. Este posibil ca, în viitor, locul avioanelor clasice să fie luat, cel puțin pe rutele regionale, de avioane cu propulsie electrică. În acest context, conducerea aeroportului din Cluj și-a asumat obiectivul de avea zero emisii de carbon până în anul 2050.

Industria transporturilor aeriene este considerată drept un poluator major, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Aproape 100 de aeroporturi din Europa și-au asumat un pact pentru mediu, care presupune reducerea treptată a emisiilor de carbon. Printre aceste aeroporturi se numără și cel din Cluj, spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

De asemenea, companiile aeriene explorează potențialul noilor tehnologii. Este de așteptat apariția unor avioane de pasageri cu propulsie electrică, mai spune David Ciceo.

Nu doar avioanele ar urma să se bazeze într-o mare măsură pe propulsia electrică, ci și alte aparate de zbor, precum elicopterele. De asemenea, este de aștept o creștere a importanței utilizării dronelor în livrările comerciale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten + 9 =