ClujToday: Portul Constanța, folosit pentru exporturile ucrainene

Trimite și altora

România este dispusă să pună la dispoziția Ucrainei infrastructura din Portul Constanța, pentru ca exporturile ucrainene să se poată derula, în condițiile în care porturile ucrainene de la Marea Neagră sunt blocate din cauza invaziei rusești. Declarația a fost făcută la Cluj de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, potrivit ClujToday.ro.

Uniunea Europeană riscă să se confrunte cu o criză a alimentelor, în condițiile în care Ucraina nu poate să își folosească porturile de la Marea Neagră pentru a-și vinde cerealele. În acest context, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că România va permite Ucrainei să folosească infrastructura din portul Constanța pentru exportul cerealelor.

Ucraina este, în mod obișnuit, unul dintre cei mai importanți exportatori de cereale din lume. Înainte de război, exporturile de cereale ucrainene erau în medie, de 5 milioane de tone pe lună.

Comments

comments

SHARE
Previous articleFree Market Road Show, în Senatul României
Next articleWizzAir aduce la Cluj cea de-a șaptea aeronavă a sa
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 + seventeen =