Contractul pentru refacerea drumului din Vad și Mica a fost semnat

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat contractul de execuție ce vizează refacerea sectoarelor de drum județean DJ 172F (km 12+950 – km 22+570), comuna Mica, și DJ 109E (km 1+710 – km 17+000), comuna Vad.

Deteriorarea celor două sectoare, în lungime însumată de cca 25 de km, a fost cauzată de devierea pe acest traseu a traficului greu, ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Someș din municipiul Dej. Decizia de deviere, obligatorie, a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, forul administrativ județean neavând posibilitatea de a se opune.

„𝐴𝑚 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑠 𝑑𝑒𝑚𝑎𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑠𝑐𝑢𝑟𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖 𝑎𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑜𝑟 𝑠𝑐𝑜𝑝 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑎 𝑎𝑑𝑢𝑐𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑒. 𝑉𝑜𝑚 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑟𝑖 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑎 𝑎𝑖𝑏𝑎̆ 𝑜 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑜 𝑑𝑢𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡𝑎” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În funcție de starea în care se află diferitele tronsoane, lucrările vor consta în frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatră brută, refacerea fundației din piatră brută și din balast, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea de podețe, montarea de parapeți metalici, așternerea de covor asfaltic și realizarea de marcaje rutiere.

Lucrările vor fi executate de Claro Build SRL și au o valoare de 8.539.689 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fondurile guvernamentale pentru situații de urgență. Operațiunile vor demara în cursul săptămânii viitoare și au un termen de execuție de maxim patru luni.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × one =