CSR: E.ON susține Asociația Zi de Bine în lansarea primei platforme digitale din România dedicate persoanelor cu deficiențe de auz și tipice

Trimite și altora

Compania germană E.ON susține proiectul #Pesemne.ro, inițiat de Asociația Zi de Bine, care în colaborare cu Asociația 321Sport lansează prima platformă digital-interactivă din România pentru persoanele cu deficiențe de auz și tipice.

La nivel mondial, doar aproximativ 20% dintre persoanele cu deficit de auz cunosc limbajul semnelor, fapt care formează o barieră între ei și ceilalți oameni, și care totodată îngreunează integrarea lor în societate. #Pesemne.ro va fi prima platformă care va facilita învățarea limbajului semnelor, pentru a deschide comunicarea între o categorie de oameni care are nevoie să fie înțeleasă, sprijinită și auzită dincolo de cuvinte.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, adică Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank vor oferi 38.000  euro pentru realizarea acestui proiect.

La nivel mondial peste 360 de milioane de oameni au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, sub 20% dintre aceștia. În România, în prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei sunt copii iar în următorii cinci ani se anticipează o creștere considerabilă.

Pesemne.ro va fi prima bază de date video de limbaj al semnelor din România, care va funcționa ca un dicționar video de cuvinte și expresii care să ajute rapid la construirea de fraze conversaționale. Platforma va grupa cele mai importante 1.000 de cuvinte, pentru fiecare cuvânt se va înregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia în LMG (limbaj mimico gestual). 

Asociația 321Sport este una dintre cele mai responsabile comunități sportive din România care a adus mișcarea în viețile a mii de români. Echipa 321Sport le oferă amatorilor de sporturi în echipă prietenie, inspirație, educație, sfaturi, susținere și experiențe de creștere și dezvoltare.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY