Centura Metropolitană a Clujului, inclusă în bugetul Ministerului Transporturilor

Trimite și altora

Unul dintre cele mai importante proiecte legate de Cluj ar putea primi, ăn sfârșit, finanțare în anul 2023. Este vorba de Centura Metropolitană, care a fost inclusă în bugetul Ministerului Transporturilor.

Potrivit Transylvania Today, în anul 2023, bugetul de investiții aflate la dispoziția acestui minister ar urma să crească cu 17 la sută, comparativ cu anul în curs. Acest buget ar urma să atingă nivelul de 4,73 de miliarde de euro. Din această sumă, 2,41 miliarde de euro ar urma să finanțeze lucrări de infrastructură rutieră, iar 1,05 miliarde de euro ar urma să finanțeze lucrări de infrastructură feroviară.

Unul dintre cele mai importante proiecte este cel al Centurii Metropolitane a Clujului. Valoarea sa este estimată la 1,40 miliarde de euro, iar proiectul ar urma să fie realizat în două etape, timp de mai mulți ani.

În prima etapă, ar urma să fie construită centura dintre zona viitorului Spital Regional de Urgență din comuna Florești și nodul rutier al centurii Vâlcele – Apahida. În a doua etapă, va fi construit segmentul centurii dintre nodul Vâlcele – Apahida și satul Câmpenești din comuna Apahida.

Viitoarea centură metropolitană ar urma să aibă o lungime de 42 de kilometri, 32 de drumuri de legătură, 26 de kilometri de bretele rutiere și 35 de kilometri de piste de biciclete.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY