Clujul rămâne cel mai scump oraș din România

Trimite și altora

Clujul rămâne cel mai scump oraș din România, din punct de vedere al locuirii. Însă ritmul în care crește prețul chiriilor s-a domolit, iar în anumite cartiere, în luna februarie, costul chiriilor a scăzut cu procente care variază între 1 la sută și 3 la sută. În martie, însă, a reapărut tendința de creștere.

Clujul a devenit în ultimii ani cel mai scump oraș din România, din perspectiva prețului proprietăților imobiliare. Anul trecut a fost depășit pragul psihologic de 2.500 de euro pe metrul pătrat la vânzarea unui apartament. Prețurile mari de vânzare înseamnă și chirii mai mari, spun reprezentanții agențiilor imobiliare.

Astfel, un apartament cu o cameră poate fi închiriat cu sume care variază între 300 și 350 de euro pe lună, spun reprezentanții unei agenții imobiliare. Reprezentanții alte agenții au spus că prețul mediu este de 320 de euro pe lună. Apartamentele cu două camere sunt închiriate la prețuri care variază între 450 și 500 de euro pe lună, iar cele cu trei camere cu prețuri care variază între 550 și 650 de euro pe lună. Prețurile variază în funcție de zona în care este situat apartamentul respectiv și de dotările ori finisajele apartamentelor. Cele mai scumpe sunt cele din centrul istoric, din cartierul Andrei Mureșanu și din zona Parcului Central.

Datele furnizate de agențiile imobiliare sunt confirmate și de Indexul Traiului Ieftin, publicat azi. Este vorba de o analiză realizată de HotNews.ro în baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. Acesta arată că orașele cele mai scumpe din România sunt Cluj-Napoca, București și Brașov, iar cele mai ieftine sunt Reșița, Alexandria și Vaslui.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY