Rada Mihalcea: Inteligența Artificială va schimba modul în care se desfășoară cercetarea științifică

Trimite și altora

Inteligența Artificială va schimba modul în care are loc cercetarea științifică, este de părere profesorul Rada Mihalcea. Ea este unul dintre cei mai bine cotați savanți români pe plan internațional și este stabilită în Statele Unite ale Americii. În fiecare an, cercetătoarea româncă îi premiază pe cei mai buni tineri cercetători din România.

Rada Mihalcea este unul dintre cei mai bine cotați profesori universitari din Statele Unite ale Americii în domeniul științei computerelor. Ea s-a specializat în domeniul limbajelor, care acum cunoaște o dezvoltare accelerată ca urmare a utilizării algoritmilor de Inteligență Artificială. Rada Mihalcea crede că Inteligența Artificială va influența și alte domenii ale cercetării științifice, potrivit Via Cluj TV.

Unul dintre domeniile care vor înregistra schimbări masive și rapide este tocmai IT-ul. Specialiștii în acest domeniu afirmă că, deja, Inteligența Artificială este capabilă să repare singură liniile deteriorate de cod, mai repede și mai eficient decât ar putea face un programator uman.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY