Stagnare pe piața imobiliară din Cluj

Trimite și altora

Piața imobiliară din Cluj se confruntă cu o nouă perioadă de stagnare, provocată de perturbarea pieței de IT și de dobânzile bancare ridicate pentru creditele ipotecare. Însă specialiștii în domeniul imobiliar se așteaptă la noi creșteri, ca urmare a măsurilor fiscale promovate de Guvern.

Clujul rămâne cea mai scumpă piață imobiliară din România. Potrivit unei analize publicate recent, prețul mediu pentru un metru pătrat construit într-un apartament nou este de 2.488 de euro, cu 2 la sută mai mult decât în vara anului trecut, în timp ce prețul mediu pentru un metru pătrat construit într-un apartament vechi este de 2.393 de euro, cu 3 la sută mai mult decât în 2022.

În perioada următoare, aceste prețuri ar putea crește, din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern. Prețurile din Cluj sunt semnificativ mai mari decât cele din București, unde prețul apartamentelor noi este de 1.522 de euro pe metrul pătrat, iar cel al apartamentelor vechi este de 1.639 de euro pe metrul pătrat. De asemenea, proprietățile imobiliare din Cluj costă mult mai mult decât cele din Iași. În capitala istorică a Moldovei, un metru pătrat din apartamentele noi costă, în medie, 1.415 euro, iar unul în apartamentele vechi costă 1.423 de euro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY