Peste 20 000 de candidați, așteptați la Târgul de Cariere

Trimite și altora

Târgul de Cariere revine la Cluj cu ediția de toamnă. La aceasta, sunt așteptați peste 20 000 de candidați, potrivit organizatorilor.

Ediția din primăvara acestui an a reunit 19 246 de candidați și 204 angajatori, care au oferit un total de 8 765 de locuri de muncă. De asemenea, Târgul de Cariere a înregistrat un număr de 75 561 de vizitatori online, în timp ce interviurile cu reprezentanții companiilor, transmise direct de la evenimente, au avut un număr de 25 800 de vizualizări. În ceea ce privește profilul candidaților prezenți la ediția precedentă, categoria majoritară, din punctul de vedere al grupei de vârstă, a fost cea a participanților între 18 și 25 de ani. Deși cea mai mare parte a candidaților au fost entry level, ponderea persoanelor cu experiență de peste cinci ani în câmpul muncii a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut. Statisticile arată că 27% dintre participanții din sezonul anterior au mai mult de cinci ani de experiență de muncă.

Târgul de Cariere se întoarce cu un nou sezon de evenimente și pune piața muncii în mișcare în cinci dintre cele mai importante orașe ale țării și capitala Republicii Moldova: Cluj-Napoca (9-10 octombrie), Iași (13-14 octombrie), Chișinău (27-28 octombrie), Brașov (3-4 noiembrie), Sibiu (10-11 noiembrie) și Târgu-Mureș (22 noiembrie).

Numeroase companii locale și internaționale vor participa la evenimentele de recrutare din toamna acestui an, iar reprezentanții acestora așteaptă cu nerăbdare să interacționeze direct cu participanții și să le prezinte variate oferte de angajare. Asemeni edițiilor precedente, și de data aceasta vor fi prezente companii din diverse domenii de activitate, precum: inginerie și IT, producție și tehnică, auto si automotive, HoReCa, logistică și transport, telecomunicații, comerț, marketing și comunicare, servicii și BPO, resurse umane, financiar, bancar, farmaceutic, medical și nu numai. Printre zecile de companii care, deja, au confirmat prezența la Târgul de Cariere se numără: Bosch, Emerson, SoftServe, Genpact, MHP, Bertrandt, E.ON, Steelcase, Stada, Marquardt, Alstom, Elflein Transport GmbH, Expleo Group, Schaeffler, Retrasib sau Atoss.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY