Noul pachet fiscal a fost anunțat, oficial, de către premierul Ciolacu

Trimite și altora

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, oficial, pachetul fiscal pentru care îşi asumă răspunderea în Parlament. 

„Avem, astăzi, forma finală a măsurilor fiscal-bugetare, după consultările cu toţi partenerii sociali – sindicate, patronate, ONG-uri, dar şi cu administraţia locală. O bună parte dintre propunerile lor se regăsesc în acest proiect. Acesta este actul pe care am decis să îmi asum răspunderea în Parlament!”, a declarat oficialul, citat de zf.ro.

Potrivit acestuia, măsurile vizează stoparea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi reaşezarea sistemului fiscal pe baze echitabile.

“Nu creşte, însă, TVA-ul general. Şi păstrăm la 9% TVA-ul pentru alimente şi medicamente. La fel cum păstrăm TVA-ul cel mai mic, de 5% la lemne de foc, energie, gaze şi cărţi. Deci nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”, a susținut Ciolacu.

Premierul a mai precizat și faptul că există un interes vital, acela de a nu ajunge la stoparea fondurilor europene şi a reformelor din PNRR.

Totodată, Marcel Ciolacu a promis că angajaţii obişnuiţi nu vor plăti nicio taxă în plus și că se vor desfiinţa mii de posturi de şefi, “cu toată liota de consilieri, şoferi şi secretare”.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY