CSR: Serviciul de Ajutor Maltez realizează primul parc incluziv din Cluj

Trimite și altora

Una dintre cele mai active organizații neguvernamentale din România, Serviciul de Ajutor Maltez, amenajează în Cluj-Napoca primul parc incluziv destinat deopotrivă copiilor obișnuiți și celor cu dizabilități. Inițiativa este susținută deopotrivă de autoritățile locale și de societatea civilă.

Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziția Serviciului de Ajutor Maltez un teren pentru amenajarea primului parc incluziv, în care copiii obișnuiți se pot juca alături de cei cu dizabilități. Parcul va avea tobogane, leagăne și alte dispozitive și aparate pentru joacă adaptate pentru copiii cu nevoi speciale. Aceste aparate ar urma să fie cumpărate și instalate de Serviciul de Ajutor Maltez. Acesta a primit deja susținerea societății civile.

O parte din sumele necesare au fost strânse prin intermediul campaniei Walking Month, organizată de o companie de IT, la care au participat mii de clujeni care au înlocuit, timp de o lună, mersul cu mașina cu mersul pe jos. Toți banii strânși din taxele de participare la această competiție au fost donați Serviciului de Ajutor Maltez. Acest parc incluziv este necesar deoarece în Cluj-Napoca trăiesc aproximativ 2.200 de copii cu dizabilități. În prezent, nu există nici un loc public de joacă adaptat nevoilor acestor copii, după cum afirmă reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez. Această organizație susține și o grădiniță malteză, dedicată copiilor cu nevoi speciale. Această grădiniță, susținută din fonduri private, aniversează în această toamnă 30 de ani de la înființare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY