Sume forfetare pentru transport, pentru elevii din România

Trimite și altora

Ministerul Educației, conform HG nr. 1.337/2023, va acorda elevilor din14 judeţe ale țării, în care nu sunt asigurate servicii publice de transport rutier judeţean, începând cu data de 1 februarie 2024, sume forfetare pentru transport.

Acestea vor fi acordate în baza valorilor aprobate prin hotărârea consiliului judeţean. De asemenea, pentru operatorii de transport care au asigurat transportul elevilor şi au înaintat facturi pentru decont inspectoratelor şcolare judeţene, de la începutul cursurilor şcolare şi până la data de 1 februarie 2024, inspectoratele şcolare vor plăti sumele către transportatori, la nivelul valorii medii lei/km la nivel naţional, comunicată de ANRSC şi aprobată de consiliul judeţean.

Decontul transportului, conform prevederilor legale, se face în două modalităţi, şi anume:

  • unde există serviciu public judeţean de transport, în cazul existenţei contractelor de delegare a gestiunii încheiate între consiliile judeţene şi operatorii de transport rutier, operatorii eliberează abonamente gratuite elevilor şi solicită ulterior decontul acestora inspectoratelor şcolare;
  • nu există mijloace de transport public pe rutele de deplasare, elevilor li se acordă o sumă forfetară, stabilită prin hotărâre a CJ, cu avizul conform al ANRSC.

În judeţele în care au fost atribuite contracte de delegare a gestiunii au putut fi decontate serviciile prestate de operatorii de transport prin inspectoratele şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY