ClujToday: România are obligația să își finalizeze rețeaua esențială de autostrăzi până în 2030

Trimite și altora

Infrastructura principală de autostrăzi a României trebuie să fie finalizată până în 2030, iar Uniunea Europeană va aloca bani pentru acest lucru. În plus, autoritățile române și-au asumat o obligație legală în acest sens, a declarat la Cluj comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Ea a participat la o conferință dedicată inovării, transmite ClujToday.ro.

Comisia Europeană își asumă marile proiecte de infrastructură din România și este dispusă să le susțină din punct de vedere financiar. Deja, autoritățile europene au alocat sume imense pentru dezvoltarea infrastructurii, a declarat, la Cluj, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Până în anul 2030, România ar trebui să finalizeze rețeaua esențială de autostrăzi, a mai spus Adina Vălean, care a adăugat că vor exista bani pentru dezvoltare și după 2030.

Comisarul european Adina Vălean a participat la conferința Cluj Innovation Days, organizată de clusterul Cluj IT. În acest context, ea a menționat faptul că ecosistemul de start-up-uri din Europa Centrală și de Est a ajuns la valoarea totală de 213 miliarde de euro. Din această sumă, 19 miliarde de euro reprezintă suma generată de start-up-urile din România.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY