Premieră: Clujul poate depăși pragul 500 000 de turiști în 2024

Trimite și altora

Cluj-Napoca ar putea depăși în acest an pragul psihologic de 500.000 de turiști. Orașul a înregistrat un adevărat record anul trecut, când au fost înregistrați peste 496.000 de turiști, dintre care aproape un sfert au fost turiști străini. Unul dintre factorii care vor contribui la creșterea numărului de turiști este aderarea la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene.

Turismul și-a revenit și a depășit nivelurile înregistrate în Cluj înainte de pandemie. În anul 2023, în Cluj, au fost înregistrați cu aproape 10 la sută mai mulți turiști decât în 2022. Turiștii străini au venit în număr mare. În cifre absolute, numărul lor a fost mai mare de 112.000, adică o creștere de aproape 38 la sută comparativ cu 2022. Mulți turiști vin pentru festivaluri precum TIFF, Untold sau Electric Castle, însă tot mai mulți vin pentru a-și petrece vacanțele în Transilvania.

Proprietarii de pensiuni din Munții Apuseni au remarcat creșterea numărului de turiști străini.

Numărul turiștilor va crește și mai mult, în contextul aderării la Spațiul Schengen, spune directorul general al aeroportului din Cluj, David Ciceo.

Țările din care vin cei mai mulți turiști sunt Germania, Italia, Ungaria, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY