Numărul firmelor germane din Transilvania de Nord s-a triplat în ultimii cinci ani

Trimite și altora

neussNumărul companiilor cu capital german prezente în Transilvania de Nord a crescut considerabil în ultimii ani. Creșterea prezenței investitorilor germani este consecința stabilității politice, a creșterii economice, a spiritului inovator și al forței de muncă bine calificată, spune lectorul universitar Georgiana Costin, care conduce compania Contafiscal și care este, de asemenea, vicepreședintele Asociației Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord – DWNT.

 

Declarațiile sale sunt confirmate și de omul de afaceri Ludger Thol, președintele DWNT. ”Acum cinci ani, asociația noastră avea 50 de membri. Acum am ajuns la 150 de companii membre, care au în total peste 10.000 de angajați”, spune Ludger Thol.

 

El crede că oamenii de afaceri germani vor continua să investească în Transilvania. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, cel care conduce și clusterul de agricultură, există perspectiva creșterii rapide a investițiilor germane în județ.

 

Istvan Vakar a participat zilele trecute la o misiune economică organizată în Germania la Dusseldorf și Neuss, condusă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. ”Am lansat deja o invitație oficială oamenilor de afaceri germani, care vor veni în România. Sunt interesați de lucruri foarte concrete, cum ar fi posibilitatea unor companii din industria chimică de a investi la Cluj. Alte domenii de interes mai sunt IT-ul, industria productivă, energia și domeniul agroalimentar”, a spus Istvan Vakar.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Referendumul anti-imigrație din Ungaria a fost invalidat
Next articleRL: Amendă de 50.000 de lei pentru Vodafone
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 − 7 =