O firmă germană a inventat un sistem de extragere a căldurii din...

O firmă germană a inventat un sistem de extragere a căldurii din gheață

Trimite și altora

casaO firmă din Germania a obţinut distincţia internațională „Home of the Future” pentru o instalaţie de încălzire pe bază de gheaţă. Noua tehnologie realizată de firma Huf Haus şi proiectată în colaborare cu Viessmann a fost pusă în funcțiune, în mod experimental, într-o casă de prezentare din Wezbridge, Surrey (Marea Britanie). Sistemul de stocare a gheţii oferă o sursă de energie regenerabilă pentru încălzirea sau răcirea unei clădiri și pentru obținerea de apă caldă menajeră, potrivit RomaniaLibera.ro.

Sistemul include unul sau mai multe bazine dotate cu o tehnologie de extragere și regenerare  a căldurii, care sunt umplute cu 10 metri cubi de apă şi montate în pământ. În timpul procesului de transformare a apei în gheaţă, căldura degajată este captată și acumulată.

Un bazin de aceste dimensiuni generează echivalentul căldurii rezultate din aproximativ 100 de litri de combustibil. Această metodă inovatoare, bazată pe un bazin cu gheață și un panou solar, reprezintă o sursă de energie de sine stătătoare.

Premiul pentru această realizare tehnică a fost oferit la o gală organizată anual în Marea Britanie, dedicată inovaţiei în domeniul tehnologiilor de încălzire.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Președintele Iohannis stopează grațierea prin Ordonanță de urgență
Next articleRFI: America și lumea intră de azi într-o nouă eră
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × four =