Investiție de 400.000 de euro în primul centru de Thai Therapy din Transilvania

Trimite și altora

MSA_THAI_02332Clujul găzduiește o investiție în wellness mai puțin obișnuită. 400.000 de euro a costat dotarea primului centru din Transilvania specializat în Thai Therapy, care promovează masajul și cultura Thai tradițională.

Dincolo de prejudecăți, ”masajul thailandez combină chiropractica și presopunctura cu exerciții acrobatice de întindere a tuturor mușchilor împrumutate din yoga. Efectul final este reechilibrarea celor patru elemente ale corpului: Pământ (din corp, schelet, mușchi, vase de sânge, tendoane și ligamente), Apa (naam, din sânge și secreții ale corpului), Foc (fai – sistem digestiv și metabolism) și Aer (lom – respirație și circulație). De asemenea, curgerea energiei prin corp este restabilită și se îndepărtează blocajele care determină durere și boli”, după cum spune managerul centrului, Delia Pleșa.

Centrul Thai Therapy din Cluj are șase saloane dedicate diferite proceduri, iar personalul este majoritar format din experte thailandeze, specializate la Academia Regală din Bangkok, capitala Thailandei. În unele cazuri, durata specializării în cadrul acestei Academii durează șase ani, o durată similară studiilor medicale în Europa. Centrul din Cluj nu oferă doar masaj thailandez, ci și diferite strategii de vindecare cu ajutorul ierburilor medicale tradiționale din sud-estul Asiei, dar și cu ajutorul saunei thai.

”Modul de viaţă al thailandezilor, metodele de vindecare au fost întrețesute cu viaţa spirituală thai prin budhism. Călugării budiști au dezvoltat o metodă de vindecare prin plante, folosite sub formă de comprese, băi şi saune, cu o eficientă extraordinară în detoxifierea trupului şi minții, cu un beneficiu puternic pentru sănătate! Arta masajului şi a medicinii thai e o metodă străveche angajată în a combate problemele de sănătate, menține lejeritatea în mișcare şi aduce beneficii longevității şi calității vieții prin susținerea unui sistem imunitar puternic. Masajul thai e o armonie între presiunile cu degetele, palmele, coatele, genunchii, ce se fac de-a lungul liniilor energetice ale corpului, îmbinate cu mișcări de stretching. Aceste mișcări stimulează sistemele musculoschetal, circulator, nervos şi respirator”, mai afirmă Delia Pleșa.

Mai multe informații despre tradițiile thailandeze în acest domeniu, la www.thaitherapy.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articlePeste 15.000 de oameni au protestat la Cluj împotriva grațierii și a modificării Codului Penal
Next articleÎmprumut sindicalizat de 24 de milioane de euro pentru Pehart Tec
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven − nine =