Funcționarii ANAF lucrează pe calculatoare vechi de 10 ani, iar MFP a cheltuit 20 de milioane de dolari pe consultanță pentru modernizarea sistemului IT

Cozile imense de la ghișeele ANAF sunt provocate și de faptul că funcționarii Ministerului Finanțelor Publice sunt nevoiți să lucreze calculatoare vechi de un deceniu. Aceste calculatoare se blochează frecvent și nu permit realizarea unor aplicații care să permită depunerea n-line a declarațiilor fiscale și a altor documente.

Autoritățile române au avut bani să cumpere caculatoare noi, precum și alte echipamente. Banii proveneau dintr-un împrumut în valoare de peste 90 de milioane de dolari americani, oferit de Banca Mondială. Însă ANAF nu a reușit să folosească acești bani pentru modernizarea sistemului informatic. Singurii bani cheltuiți au fost aproximativ 20 de milioane de dolari, pe consultanță. Proiectul de modernizare a sistemului informatic al Fiscului a fost lansat în anul 2013. Presa centrală este de părere că acest proiect arată cât de responsabil este Fiscul cu banii noștri, ai tuturor.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

13 + 8 =