”Franceza te angajează”: Ce avantaje au pe piața muncii tinerii care vorbesc limba franceză

Trimite și altora

La Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor din UBB are loc vineri 16 noiembrie, între orele 10-17 evenimentul ”Franceza te angajează”. În contextul accentuării deficitului de personal de pe piața muncii din România și din dorința de a face cunoscute oportunitățile profesionale pe care le oferă cunoașterea limbii franceze, Institutul Francez din Cluj-Napoca iniţiază un proiect de promovare a firmelor care angajează personal vorbitor de limbă franceză şi facilitează, astfel, întâlnirea cu potenţiali candidaţi: studenţi din patru mari universităţi clujene (UBB, UTCN, USAMV şi UMF) şi elevi din clasele a 11-a şi a 12-a din întregul judeţ Cluj, precum şi din întreaga Transilvanie de Nord.

Forumul „Franceza te angajează” este o punte de legătură între mediul universitar și cel economic, conectând sistemul educațional de cerințele pieței muncii. Firmele participante şi universităţile partenere îşi vor amenaja standurile de prezentare şi promovare în holul de la intrarea în clădire. Organizatorii vorcrea şi un spaţiu de relaxare şi descoperire ludică a diferitelor firme. Pe durata întregii zile vor fi organizate trei workshop-uri animate de specialişti în resurse umane, pe trei teme relevante pentru obiectivul acestui forum, orientare profesională, redactarea unui CV si a unei scrisori de intenţie în franceză, simularea unui interviu de angajare în franceză.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTârg de produse tradiționale pe strada Potaissa
Next articleVIDEO Protecția datelor personale, o provocare pentru firmele de HR, magazinele online, call-center-urile, dar și presă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − 18 =