400 de invenții și inovații pot fi admirate la Pro Invent

Trimite și altora

Cea mai mare ediție de până acum a salonului de inventică și inovație Pro Invent de la Cluj și-a deschis porțile la Sala Polivalentă. Vizitatorii pot admira peste 400 de invenții și inovații, din țară și din străinătate. În acest an, una dintre tendințe este reprezentată de dispozitive inginerești cu aplicabilitate în domeniul medical.

La ediția din acest an a salonului Pro Invent participă universități, institute de cercetare și inventatori din întreaga regiune. Astfel, alături de inventatorii români, la salon participă și reprezentanți ai unor echipe de inventatori din țări precum Polonia sau Republica Moldova, spune rectorul Universității Tehnice, Vasile Țopa.

Sunt numeroase invențiile inginerești cu aplicabilitate în domeniul medical. Mihail Chindriș a creat un sistem de tip intercom și o aplicație care permite comunicarea permanentă dintre pacienți și staff-ul medical.

Sergiu Marian a creat un robot care își menține stabilitatea cu o bilă și care îi poate însoți pe pacienții cu dificultăți de mișcare.

Rareș Onț face parte dintr-o echipă care a creat o dispozitiv și o aplicație care analizează saliva bebelușilor și o traduce în emoții, astfel încât părinții pot ghici mai ușor dacă acestor copii le e frig, foame, sete sau somn.

La Salonul Pro Invent mai pot fi admirate invenții din domeniul energiei, alimentației sau cosmeticelor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleComunele din jurul Clujului care refuză blocurile – Ce spun primarii
Next articleAnunț șoc la Cluj: UE va aloca 9 miliarde de euro pentru start-up-uri tehnologice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − 5 =