Pensiunile din Carpați își așteaptă oaspeții de Paște

Trimite și altora

Pensiunile din Munții Apuseni se pregătesc să își primească oaspeții de Paște. Dacă de Paștele romano-catolic și protestant predomină turiștii străini, de Paștele ortodox și greco-catolic sunt numeroși turiștii români. Oaspeții caută comunitățile care își păstrează tradițiile pascale, precum și pensiunile care le oferă posibilitatea de a descoperi gastronomia tradițională din Țara Moților.

Paștele romano-catolic și protestant coincide cu vacanța de primăvară din țările occidentale. Oamenii își iau câteva zile libere pe care le petrec în Carpați, deoarece sunt atrași de raportul foarte bun calitate – preț, spune proprietarul Pensiunii Brăișor, Ioan Cocian.

De Paștele ortodox și greco-catolic, care, în acest an, este sărbătorit cu o săptămână mai târziu, predomină turiștii din România și din Republica Moldova. ”Oamenii vor să se odihnească și să se reculeagă”, spune proprietarul unei pensiuni din Mărișel, Popasul Iancului, Viorel Pleșa.

”Pentru acești turiști, gastronomia tradițională este foarte importantă”, mai spune Viorel Pleșa. Turiștii vor să guste preparate din miel, ouă roșii, cozonaci, vin și pălincă.

Prețul unei vacanțe de Paște pornește de la câteva sute de lei și poate ajunge la câteva mii de lei pentru o familie, în funcție de numărul de zile, de programul ales, precum și de dotările pensiunilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul găzduiește prima școală gratuită de DJ din România
Next articleDeLonghi a construit în Jucu o nouă hală de producție
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen + nine =