Clujul atrage tot mai mulți turiști din afara Europei

Clujul atrage tot mai mulți turiști din afara Europei. Cei mai mulți dintre ei vin din țări precum Statele Unite ale Americii, Israel sau China. Turiștii vizitează mai ales zone precum Munții Apuseni, Salina Turda sau vin pentru a participa la diferitele festivaluri organizate în Cluj-Napoca.

Clujul a intrat în topul celor mai vizitate județe din România de către turiștii străini. În acest an, Salina Turda va fi, probabil, vizitată de mai mult de 200.000 de turiști străini. Cei mai mulți dintre ei provin din țările Uniunii Europene, însă a crescut foarte mult și numărul turiștilor care provin din țările de pe alte continente. De asemenea, a crescut foarte mult numărul turiștilor din afara Europei care vizitează Munții Apuseni. ”O creștere impresionantă este cea a numărului de turiști din Israel. Și aceasta datorită introducerii unor zboruri directe între Cluj-Napoca și Tel Aviv”, spune proprietarul unei pensiuni din Mărișel, Popasul Iancului, Viorel Pleșa.

De asemenea, a crescut mult și numărul turiștilor din China, Statele Unite și Canada. Experții în turism se așteaptă ca numărul turiștilor străini din afara Uniunii Europene să crească cu aproximativ 8 la sută în acest an față de 2018.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × three =