Clujul atrage tot mai mulți turiști din afara Europei

Trimite și altora

Clujul atrage tot mai mulți turiști din afara Europei. Cei mai mulți dintre ei vin din țări precum Statele Unite ale Americii, Israel sau China. Turiștii vizitează mai ales zone precum Munții Apuseni, Salina Turda sau vin pentru a participa la diferitele festivaluri organizate în Cluj-Napoca.

Clujul a intrat în topul celor mai vizitate județe din România de către turiștii străini. În acest an, Salina Turda va fi, probabil, vizitată de mai mult de 200.000 de turiști străini. Cei mai mulți dintre ei provin din țările Uniunii Europene, însă a crescut foarte mult și numărul turiștilor care provin din țările de pe alte continente. De asemenea, a crescut foarte mult numărul turiștilor din afara Europei care vizitează Munții Apuseni. ”O creștere impresionantă este cea a numărului de turiști din Israel. Și aceasta datorită introducerii unor zboruri directe între Cluj-Napoca și Tel Aviv”, spune proprietarul unei pensiuni din Mărișel, Popasul Iancului, Viorel Pleșa.

De asemenea, a crescut mult și numărul turiștilor din China, Statele Unite și Canada. Experții în turism se așteaptă ca numărul turiștilor străini din afara Uniunii Europene să crească cu aproximativ 8 la sută în acest an față de 2018.

Comments

comments

SHARE
Previous articleServiciul Peditel 1791 ar putea fi decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate
Next articleUSAMV acordă consultanță gratuită on-line pentru fermieri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + 15 =