USAMV acordă consultanță gratuită on-line pentru fermieri

Trimite și altora

Specialiștii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj au lansat o platformă on-line, cu ajutorul căreia fermierii pot primi consultanță gratuită. Astfel, echipele conduse de profesorii universitari clujeni le pot spune fermierilor care sunt cele mai potrivite plante ce pot fi cultivate într-o regiune, care sunt cele mai potrivite sisteme de irigații sau care sunt cele mai noi tehnologii care îi pot ajuta pe fermieri să facă profit.

Inițiativa lansării platformei agrim.ro a aparținut profesorilor de la Facultatea de Agricultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Cadrele universitare din Cluj doresc să îi ajute pe cei care care sunt implicați în activități economice cu profil agricol, spune decanul Facultății de Agricultură, profesorul Roxana Vidican.

Sfaturile sunt date de cadre universitare, însă decizia rămâne a fermierilor, mai spune decanul Roxana Vidican.

Printre tehnologiile care pot fi utilizate de fermieri se numără tractoare ghidate prin GPS, drone care pot fi folosite pentru a trata bolile care pot afecta podgorii cu viță de vie de soi nobil sau senzori care monitorizează temperatura și umiditatea din sol și care transmit datele spre calculatoarele fermierilor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul atrage tot mai mulți turiști din afara Europei
Next articleAplicația care măsoară fericirea, realizată la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven − 8 =