190 de fotografi din 132 de țări lucrează la un album comun despre Transilvania

Trimite și altora

Una dintre cele mai importante expoziții de fotografie din România este găzduită de Muzeul de Artă din Cluj. La Salonul Internațional de Fotografie sunt expuse creații semnate de 190 de fotografi din 130 de țări. Toți acești fotografi lucrează chiar în aceste zile la un album colectiv dedicat Transilvaniei.

Expoziția organizației mondiale care îi reunește pe unii dintre cei mai apreciați fotografi s-a născut dintr-o întâmplare fericită. Un rol major l-a avut chiar președintele organizației, care a fost student la Cluj și care a învățat limba română chiar în acest oraș, spune directorul Muzeului de Artă, profesorul Lucian Nastasă-Kovacs.

Expoziția World Press Photo a generat un nou proiect. Fotografi din toată lumea au acceptat să vină în Transilvania pentru a lucra la un album colectiv dedicat acestei regiuni, mai spune profesorul Lucian Nastasă-Kovacs. ”Printre obiectivele care vor fotografiate de ei se numără Salina Turda sau Maramureșul”, a spus directorul Muzeului de Artă.

Albumul colectiv de fotografie va fi realizat sub egida Muzeului de Artă din Cluj și ar urma să apară după ce fotografii implicați își vor alege creațiile care vor fi publicate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 5 =