70 la sută din bugetul comunei Feleacu va merge spre investiții

Trimite și altora

Primăria uneia dintre cele mai mari comune din Transilvania, Feleacu, a decis să refuze construcția de blocuri. În schimb, autoritățile locale vor să investească în dezvoltarea infrastructurii, pentru cei care vor să își ridice case. Feleacu a atras în ultimii ani sute de clujeni, care au fugit de aglomerația din oraș.

Administrația locală din Feleacu a anunțat că va refuza să autorizeze proiectele imobiliare care presupun construcția de blocuri. Există mai multe argumente pentru acest lucru. În primul rând, terenul din Feleacu este instabil. În al doilea rând, localnicii vor dezvoltarea comunității pe orizontală, nu pe verticală. De aceea, Primăria Feleacu a decis să folosească bugetul local pentru a finanța, în principal, investiții în infrastructură. Peste 70 la sută din banii comunității vor merge pentru a finanța rețele de apă, canalizare, gaz metan și drumuri, spune primarul Gabriel Costea, prezent la o emisiune a Via Cluj TV.

În acest an, pe lângă rețeaua de canalizare din satul Feleacu, ar urma să înceapă lucrările la rețeaua de alimentare cu gaz din satul Vâlcele, precum și lucrările la rețeaua de alimentare cu apă din satele Sărădiș, Gheorgheni și Vâlcele. De asemenea, va fi scoasă la licitație asfaltarea unui drum care va lega satele Feleacu și Sărădiș.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY