Există o vârstă optimă pentru îndreptarea dinților? Specialiștii UMF Cluj răspund

Trimite și altora

Dacă nu ai fost înzestrat, în mod natural, cu un zâmbet perfect, cu dinți drepți, aliniați și estetici, te poți adresa specialității stomatologice numite ortodonție pentru a-ți îndrepta dantura.

Specialiștii spun că poți îndrepta o dantură care s-a poziționat greșit sau inestetic încă de la vârsta de 5 ani, când pe arcadă începe permutarea dinților de lapte. Răspunsul la întrebarea la ce vârstă îți poți îndrepta dinții este: la orice vârstă!

Există, totuși, o vârstă optimă pentru fiecare anomalie în parte. De exemplu, ”mușcătura inversă” trebuie tratată cât mai precoce, pentru că se agravează cu vârsta. Alte anomalii este bine să le tratăm doar în perioada pubertății, iar altele, care aduc și modificări profunde ale fizionomiei, este mai bine să fie tratate ca adult, de multe ori în combinație cu chirurgia care se adresează maxilarului. Aceasta din urmă are legătură și cu chirurgia estetică, pentru că modifică foarte mult aspectul facial.

Doctor online, emisiune marca Via Cluj TV, vă propune să aflați informații esențiale cu privire la ortodonție, specialitatea medicală care ne ajută să avem un zâmbet frumos, cu dinți sănătoși și estetici. Puteți afla de la conf. dr. DANA FEȘTILĂ și șef lucrări dr. MIRCEA GHERGIE, medici primari ortodonți la ce vârstă poate sau este indicat să apeleze o persoana la un ortodont?

De asemenea, puteți afla ce presupun tehnicile moderne de îndreptare a dinților, dacă este o procedură dureroasă, cât durează tratamentul, ce dificultăți apar în întreținerea igienei dinților care au montate aparate ortodontice sau dacă poți mânca orice sau nu când le porți.

Conf. dr. DANA FEȘTILĂ și șef lucrări dr. MIRCEA GHERGIE sunt cadre didactie ale UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 − 1 =