Guvernul subvenționează asigurarea culturilor agricole

Trimite și altora

Guvernul României a decis să subvenționeze asigurarea culturilor agricole, a anunțat, la Cluj, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Subvenția va acoperi mai mult de două treimi din costul polițelor de asigurare. Această măsură are scopul de a proteja fermierii de consecințele calamităților naturale care pot afecta culturile agricole, a declarat Adrian Oros.

Practic, Guvernul a alocat suma de 40 de milioane de euro pentru a acoperi 70 la sută din costul polițelor de asigurare. De asemenea, ministrul Adrian Oros a negociat cu reprezentanții asiguratorilor includerea secetei printre riscurile asigurate.

Declarațiile ministrului Agriculturii vin în contextul în care Guvernul a decis să îi despăgubească pe fermierii ale căror culturi au fost afectate de seceta severă din acest an. Seceta a afectat 1,4 milioane de hectare. Valoarea pagubelor este în curs de evaluare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAu început lucrările pe strada Petru Maior
Next articleCentrul de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj, dat în folosință
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve + twelve =