Via Cluj tv: Fițiu Avram vrea case verzi în Cluj-Napoca

Trimite și altora

Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca propune un proiect prin care Primăria va finanța construirea unor case verzi în localitate. Prin proiectul “Case verzi” din portofoliul său de candidatură pentru funcția de primar al orașului Cluj-Napoca, candidatul PMP, profesorul Fiţiu Avram, doreşte să sprijine iniţiativa locuitorilor de a se orienta spre alegerea unei case construită din materiale ecologice şi care foloseşte energie regenerabilă, o casă “verde” care este astfel gândită încât să nu influenţeze negativ mediul.

Cei care își construiesc case ecologice primesc și acum subvenţii de la stat, cum ar ajuta implementarea acestui proiect la nivel local?

Candidatul PMP Fiţiu Avram afirmă că doreşte să adopte o politică publică prin care să finanţeze aceste iniţiative, fie prin contribuirea la rata lunară aferentă construcției casei verde, fie la cheltuielile adiţionale pentru amenajarea acesteia, sau pentru ornamentarea grădinii.

Cât de avantajoasă va fi această politică publică pentru doritorii unui astfel de imobil?

Dar comparativ cu subvenţiile deja oferite de la stat pentru casele verzi?

Interesul pentru locuinţele nepoluante a crescut în ultima perioadă, astfel ne punem întrebarea: dacă numărul de clujeni care vor dori să acceseze aceste fonduri pentru o primă casă verde va fi mai mare decât cel aşteptat, care vor fi criteriile de departajare a aplicanţilor?

Candidatul PMP doreşte să încurajeze cât mai mult construcţia unor astfel de case verzi, aspirând ca, pe viitor, municipiul Cluj-Napoca să deţină cartiere verzi, împânzite cu astfel de locuinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător. Cheltuielile aferente caselor verzi sunt mult mai reduse, acestea sunt mai rezistente şi mai uşor de întreţinut, comparativ cu celelalte tipuri de locuinţe.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj CUI: 21200020

Disclaimer: Acest articol reprezintă publicitate electorală.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY