Cum se va implica USAMV în comunitate în 2021

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și-a propus să se implice mai mult în comunitate în anul 2021. Potrivit rectorului Cornel Cătoi, printre proiectele universității se numără demararea lucrărilor pentru un parc pentru biodiversitate în zona Pădurii Hoia, a unui parc botanic situat între campusul actual și cartierul Zorilor din Cluj-Napoca, precum și crearea unui centru pentru terapia asistată de animale în Jucu.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj are unul dintre cele mai frumoase campusuri din România. Rectorul Cornel Cătoi dorește să deschidă acest campus spre comunitate. Și aceasta în condițiile în care în campus se află o grădină botanică. Aceasta va fi integrată într-un parc științific și pedagogic întins între actualul campus și cartierul Zorilor, care va putea fi vizitat gratuit. De asemenea, în zona Pădurii Hoia, universitatea clujeană va amenaja un parc de biodiversitate, cu multe specii de animale, afirmă profesorul Cornel Cătoi.

Un alt proiect este punerea în valoare a unui conac, care a aparținut familiei Teleki, situat în comuna Jucu, mai spune Cornel Cătoi.

Pentru toate aceste proiecte, există deja finanțare. Unele dintre ele vor fi realizate cu bani europeni. În viitor, universitatea clujeană ar putea reface și vestitul hipodrom din Jucu, abandonat de mai multe decenii.

Foto: Vasile Mihai Cucerzan

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 − 11 =