70 la sută din bugetul comunei Feleacu, alocat pentru dezvoltare

Trimite și altora

Situație inedită la Cluj: o comună și-a alocat 70 la sută din bugetul pe acest an pentru dezvoltare. Este vorba de comuna Feleacu. Primarul comunei spune că a decis să aloce acești bani pentru dezvoltare pentru că Feleacu este o comunitate săracă și se poate ridica doar dacă investește în viitor.

Consilierii locali din comuna Feleacu au aprobat noul buget al comunei. Este vorba de 24 de milioane de lei. Cea mai mare parte a acestor bani, adică 70 la sută din total, va fi investită în proiecte de dezvoltare. Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, spune că acest lucru s-a întâmplat deoarece veniturile proprii ale comunei sunt mici. Astfel că, pentru că administrația locală nu are suficienți bani proprii pentru dezvoltare, angajații Primăriei trebuie să scrie proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru a-și dezvolta comunitatea, mai spune Gabriel Costea.

Cei mai mulți bani vor fi folosiți pentru infrastructură și pentru tehnologii smart, mai spune Gabriel Costea.

Chiar dacă primarul din Feleacu spune că are puțini bani la dispoziție, în ultimii ani, în comună au fost realizate investiții importante. Satele Feleacu, Vâlcele și Gheorghieni au fost asfaltate, iar acum urmează asfaltarea satului Sărădiș. În Feleacu a fost creată rețeaua de alimentare cu apă și este în curs realizarea rețelei de canalizare. În Vâlcele, a fost realizată rețeaua de alimentare cu gaz, iar acum a fost semnat un contract pentru realizarea rețelei de alimentare cu apă a satelor Gheorghieni, Vâlcele și Sărădiș. Iluminatul public este realizat cu tehnologii LED, iar școlile și cabinetele medicale și stomatologice din comună au fost modernizate, iar unele dintre ele vor fi extinse.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY