Tot mai mulți tineri sunt interesați de învățământul dual

Trimite și altora

Tot mai mulți tineri sunt interesați de învățământul profesional și dual. Este vorba mai ales de tineri care provin din mediul rural. Ei sunt atrași de faptul că pot primi burse atât din partea statului român, cât și din partea companiilor private. De asemenea, multe companii oferă salarii foarte bune tinerilor.

Ultimii ani au dus la o dezvoltare rapidă a învățământului profesional și dual. Există mai mult de 40 de specializări oferite de școlile cu acest profil din județul Cluj. Printre cele mai căutate se numără cele care îi pregătesc pe cei care vor să devină lucrători în comerț, în industrie sau în agricultură. Unul dintre cele mai interesante experimente școlare este reprezentat de o școală profesională cu profil agricol dezvoltată în comuna mureșeană Râciu în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, spune primarul din Râciu, Ciprian Belean.

Astfel de proiecte trebuie încurajate, spune ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care este și prorector al universității clujene și care s-a numărat printre sprijinitorii proiectului de la Râciu.

Există și noi profile care au apărut în ultimii ani. În zona Turda – Câmpia Turzii, au apărut specializarea de lăcătuș în industria aerospațială, dezvoltată în colaborare cu o companie belgiană care a creat în zonă o fabrică de componente pentru avioane.

Comments

comments

SHARE
Previous articleNoile tehnologii schimbă agricultura românească
Next article6,2 milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Speciale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + 7 =