Asfalt pe drumul județean Bărăi-Sava

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161K Bărăi – Sava.

Lucrările de întreținere derulate pe acest drum au vizat, în ansamblu, sectorul în lungime de peste 21 de kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 21+120. În acest context, a fost finalizată așternerea covorului asfaltic pe tronsonul în lungime de aproximativ 8 kilometri situat între km 6+500 și 14+400.

„𝑈𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑑𝑒 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝐷𝐽 109𝐶, 𝑝𝑒 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑖𝑎 𝐺ℎ𝑒𝑟𝑙𝑎, 𝑠𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐷𝑁 16, 𝑝𝑒 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑖𝑖𝑙𝑒 𝐴𝑝𝑎ℎ𝑖𝑑𝑎 – 𝐶𝑙𝑢𝑗-𝑁𝑎𝑝𝑜𝑐𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 𝑠𝑖 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒 𝑣𝑒𝑐𝑖𝑛𝑒, 𝐵𝑖𝑠𝑡𝑟𝑖𝑡𝑎-𝑁𝑎𝑠𝑎𝑢𝑑 𝑠𝑖 𝑀𝑢𝑟𝑒𝑠” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, așternerea stratului de piatră spartă, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută. Totodată, operațiunile au vizat tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea unor podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona căii de rulare, precum și așternerea stratului de balast stabilizat.

În vederea completei finalizări a lucrărilor urmează a mai fi executate operațiuni constând în refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale, acostamente, respectiv montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − 5 =