Grupul Louis Delhaize vinde șase hypermarche-uri Cora

Trimite și altora

Grupul franco-belgian Louis Delhaize a decis să vândă șase din cele 10 hypermarche-uri Cora pe care le deține în România. Cumpărătorul activelor imobiliare este grupul austriac Supernova, potrivit Transylvania Today.

Cele șase hypermarche-uri vândute au rolul de ”ancore” în cadrul unor galerii comerciale, situate mai ales în sudul țării. Hypermarche-ul din Cluj nu face obiectul acestei tranzacții.

Suma pentru care au fost vândute cele șase imobile nu a fost devăluită, însă analiștii publicației profit.ro estimează că valoarea ei ar fi de aproximativ 150 de milioane de euro. În plus, grupul Supernova ar urma să investească 40 de milioane de euro pentru renovarea lor. Investiția ar urma să fie realizată într-un interval cuprins între trei și cinci ani. În schimb, grupul Louis Delhaize va continua să mențină, în calitate de chiriaș, funcționarea hypermarche-urilor Cora în aceste spații, pe termen lung.

Tranzacția vine în contextul în care grupul franco-belgian are nevoie de lichidități în condițiile în care, în ultimii ani, a pierdut cote importante de piață în România, pentru că principalii săi competitori s-au extins mai mult și mai repede. În clasamentul alcătuit după veniturile obținute în anul 2020 de principalii retaileri, grupul Louis Delhaize ocupă doar poziția a 11-a în România. Grupul franco-belgian activează pe piața românească din anul 2003.

Grupul Supernova deține 77 de centre comerciale în Austria, Slovenia, Croația și România. Activele sale se ridică la suma de 1,7 miliarde de euro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 − 5 =