Vezi care este timpul mediu de emitere a autorizației de construcție de către CJ Cluj

Trimite și altora

Direcția de Urbanism din cadrul Consiliului Județean (CJ) Cluj a realizat o analiză a activității derulate de această structură de resort în anul 2021, în special în ceea ce privește emiterea autorizațiilor de construcție și a certificatelor de urbanism.

S-a putut, astfel, constata faptul că în anul 2021 termenul mediu de emitere de către Consiliul Județean a autorizațiilor de construire a fost de doar 9,4 zile, cu mult mai redus față de termenul legal de 30 de zile. Mai mult decât atât, 80% din totalul acestora au fost emise într-un termen de până la 15 zile lucrătoare.

De altfel, termenul mediu de emitere a autorizațiilor a continuat să scadă constant în ultimii cinci ani, acesta reducându-se cu cca. 37% față de anul 2017.

„𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑢𝑚𝑖𝑡𝑖 𝑐𝑎 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡 𝑠𝑎 𝑜𝑏𝑡𝑖𝑛𝑒𝑚 𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑛𝑒 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑠𝑐𝑢𝑟𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑜𝑐𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛𝑖𝑠𝑚 𝑑𝑒𝑝𝑢𝑠𝑒 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑖𝑒𝑖 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑒. 𝐴𝑣𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑐𝑎 2021 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛 𝑎𝑛 𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑖𝑙, 𝑐𝑢 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑟𝑖𝑐𝑡𝑖𝑖, 𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑖 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎 𝑣𝑜𝑙𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎 𝑠-𝑎 𝑑𝑢𝑏𝑙𝑎𝑡 𝑖𝑛 𝑢𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑟𝑖, 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑚 𝑠𝑝𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑎 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑑𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑖𝑚𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑎𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒”, susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Pe parcursul anului precedent Consiliul Județean Cluj a emis un număr aproape dublu de autorizații de construire sau desființare, respectiv nu mai puțin de 636 de asemenea documentații, față de 391 emise în anul 2020.

Această creștere s-a menținut și în ceea ce privește ponderea proiectelor urbanistice autorizate de Consiliul Județean, valoarea totală a acestora înregistrând o creștere de 97%, respectiv de la 490 milioane de lei în 2020 la aproape 980.000.000 de lei în 2021, (200 de milioane de euro).

Și în ceea ce privește certificatele de urbanism, Consiliul Județean și-a dublat activitatea în 2021 în condițiile în care au fost emise nu mai puțin de 2.339 de asemenea documente, în creștere cu 95% față de anul 2020.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen − 13 =